Skip to main content

In mijn vorige blog heb ik mijn grote hockey droom met jullie gedeeld, nu is het tijd voor actie. Hoe wordt mijn hockey droom werkelijkheid.

Het moment is daar. Dinsdag 10 mei 2022 ben ik begonnen met mijn droom te verwezenlijken. Eerst maar op zoek naar alles wat met tophockey te maken heeft, en ik kan je vertellen dat is niet weinig. Denk aan trainers, fysio, medische metingen, voeding, sportkleding, hockey hardware en dan niet te vergeten alle tijdschriften op het gebied van hockey, sport en voeding. Naarmate de reis vordert zullen er steeds meer andere aspecten aanbod komen. Inmiddels had ik een hele lijst met allemaal punten die ervoor moeten zorgen dat ik mijn doel bereik. Nu alleen de zakenvrouw in mijzelf naar boven toveren, gesprekken voeren en mijn plan verdedigen. Hopen dat mensen en bedrijven deze reis met mij aan gaan.

 

foto: Vijay Bik

Belangrijk voor mij was opzoek te gaan naar een goede trainer en fysio die mij gedurende het hele traject begeleiden. Want één ding wist ik zeker, zonder hen liggen de pijntjes en kwaaltjes op de loer door de intensieve kracht- en conditietraining. Al snel kwam ik terecht bij BRAFE Personal Training en Sport-Drive Fysiotherapie (gespecialiseerd in hockey en voetbal blessures) in Hilversum. Zij vonden mijn uitdaging zo uniek, creatief, speciaal, uitdagend, bijzonder en inspirerend dat zij het avontuur met mij wilde aangaan. Al snel voelde ik mij helemaal thuis en zijn we aan de bak gegaan. De eerste punten van mijn lijst kon ik afstrepen.

Op naar de volgende stap. Het zoeken naar andere partners en samenwerkingsverbanden! En belangrijker nog, hoe kom ik met ze in contact. Klim ik in de telefoon, stap ik in de auto om fysiek langs te gaan, wat weer tijdrovend is of ga ik mailen? Eerst maar eens een goede mail opstellen en naar verschillende bedrijven sturen of er belangstelling is om met mij deze reis te ondernemen. Dit bleek een effectieve keuze en leverde verschillende reacties op. In een aantal gevallen heb ik nooit een antwoord gekregen, maar gelukkig zaten er heel veel positieve en enthousiaste reacties bij met uitnodigingen om mijn plan nader toe te lichten via Zoom of een uitnodiging om langs te komen voor een gesprek. Ik werd er wel een beetje zenuwachtig van, wat leidde tot vergissingen. Stond ik op de verkeerde dag ergens voor de deur of bij het verkeerde bedrijf. Gelukkig hebben we hier om gelachen.

foto: Vijay Bik

Inmiddels heel wat samenwerkingen verder: The Indian Maharadja, Noor Sportswear, Diëtist & Sportdiëtist Myrthe Rebattu, Polar en Hoka. Bedrijven die in mij geloven. Ik ben goed op weg. Het beloofd een voorspoedige reis te worden.

Om te zorgen dat ik een start punt heb van waaruit ik mijn conditie en fysieke gesteldheid kan volgen heb ik contact gezocht met Energy Lab Rotterdam. Hier ben ik onderworpen aan diverse fittesten, Door steeds harder te rennen en ondertussen mijn verzuringsgraad te meten heb ik een goed beeld van mijn conditie gekregen. De uitslag viel mij niet tegen, wel was er nog ruimte voor verbetering. Tijdens mijn hele traject zal ik nog een aantal van deze testen afleggen om de progressie te kunnen meten. Hou je op de hoogte.

Al met al zijn nu de eerst stappen gezet om mijn hockey droom waar te maken. In mijn volgende blogs zal ik jullie meenemen door mijn trainingsschema, mijn voeding bespreken, en nieuwe metingen vermelden. Maar ook de dingen die je moet laten en wat je ervoor over moet hebben om het uiterste uit je lichaam te halen en je doel te bereiken.

Een sportieve groet,

Emma

Leave a Reply