Skip to main content

Mijn allereerste blog over mijn allergrootste droom, wordt werkelijkheid. Ik (Emma de Heus, 23 jaar, student marketing, communicatie en creativiteit en ook nog eens heel sportief) droomde als klein meisje al van een leven als top hockeyster. Het spelen in het Nederlandse elftal, het oranje hockey tenue dragen en samen met het team grote overwinningen behalen, ja daar droomde ik van.

 

foto: Vijay Bik

Mijn eerste ballen heb ik in onze eigen tuin geslagen. Dat krijg je als je oppas ook een fanatiek hockeyer blijkt te zijn. De start van mijn grote droom en hockey carrière begon op Hilversum. Eerst als Benjamin en vervolgens via de eerste teams uiteindelijk in Dames 1 beland. Tijdens mijn middelbare school (Mavo, Havo) was hockey goed te combineren. Toen ik naar het VWO ging werd deze combinatie lastiger. Met pijn in mijn hart ben ik gestopt. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en deed zich een nieuwe kans voor. Een kans om toch van mijn ultieme droom werkelijkheid te maken.

Binnen mijn studie marketing, communicatie en creativiteit vormt het vak Concept & Ideas een belangrijk onderdeel van mijn 3de jaar: bedenk een concept dat bij jou past, ga het uitwerken en betrek alles erbij wat verband houdt met de studie. Lang hoefde ik niet na te denken. In mijn hoofd spookte nog steeds die ultieme droom van toen. Ik heb steekwoorden in mijn Journal gekrabbeld. Vragen genoteerd en ideeën opgeschreven. Het begin van mijn plan om mijn doel te behalen: Hoe kom ik in een Top hockeyteam terecht.  Mijn docent moest ook nog op de hoogte gebracht worden van dit ambitieuze project en mijn motivatie. Niks kon mij nog stoppen en ik zou mij erin vastbijten. Overtuigd van het feit dat ik mijn doel zou halen. Mijn docent reageerde gelukkig super enthousiast op mijn wilde plannen die in eerste instantie binnen vier maanden (tevens de duur van het vak) gerealiseerd moesten worden. Mijn eerste doelstelling werd: Binnen 4 maanden op het niveau van een tophockeyer te komen. Al snel kwam ik erachter dat dit doel nogal vooruitstervend en te ambitieus was. Maar waar ik aan begin, maak ik af. Ik zou het plan moeten bijstellen. Door het plan en mijn motivatie te overleggen aan de examencommissie heb ik toestemming gekregen om het project door te trekken en uit te smeren over een langere periode.

foto: Vijay Bik

Inmiddels zit ik in mijn 4e studie jaar. Dit jaar staat ik het teken van mijn stage, mijn hockeyproject en een scriptie. Door een goede onderbouwing en motivatie is het mogelijk om mijn stage deels voor BRAFE Personal Training te doen en het andere deel van de week te besteden aan mijn eigen hockeyproject. Een perfecte combinatie die het mogelijk maakt om mijn project voort te zetten en mijn doelen te behalen.

Nu is het moment echt aangebroken om van start te gaan. Want van niks, komt niks. Deze droom is niet zomaar geklaard. In deze blogs ga ik jullie meenemen op mijn hockeyreis naar de top. De mooie samenwerkingen, de hobbels en de hoogtepunten, mijn valkuilen en de voortgang van mijn project, die mijn dagelijks leven van student naar hockeyster behoorlijk in de war zullen schoppen. Ik hou je op de hoogte.

Ik hoop vooral met dit project en deze blogs een inspiratiebron te zijn voor vele anderen. Want als je iets echt wilt, je er 100% voor inzet en een helder geformuleerd doel hebt is heel veel mogelijk!

Een sportieve groet,

Emma

Leave a Reply