Skip to main content

Nastasjia Erasmus (Stas) is in seizoen 2011/2012 met de Erasmus Keepers Academy (EKA) gestart, die bestaat uit de Academie en EKA 4 Clubs. De Academie bestaat volgend seizoen tien jaar en dit seizoen zijn de eerste clubs de samenwerking gestart met EKA 4 Clubs. Alle keepers, ouders, clubs en trainers maken bij ons deel uit van de EKA-Family!

De term EKA-Family komt voort uit onze visie. Bij EKA staat een keeper niet alleen bij ons op het veld te trainen, maar is ook gelijk onderdeel van de EKA-Family. Keepers en trainers hebben respect voor elkaar, werken met én voor elkaar en ervaren vooral veel plezier in het bezig zijn met ons vak, namelijk KEEPEN! De groep met keepers, ouders, trainers en andere betrokkenen beschouwen de Erasmus Keepers Academy als een hechte familie. Omdat we de groep compact houden, voelt iedereen zich binnen EKA snel thuis. We hechten veel belang aan het behandelen van een ander en gaan van het zoals je zelf ook behandeld wilt worden. De trainers geven bijvoorbeeld veel respect aan de keepers, voordat zij verwachten dat terug te krijgen. Bijzonder aan EKA is dat een aantal trainers die op het veld staan, eerder bij ons zijn opgeleid als keeper en nu ook bij ons zijn doorgegroeid tot de trainers die ze nu zijn.

Naast het familiegevoel is de persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel binnen onze opleidingen. Onze mening is dat je als jonge keeper de meeste stappen kan maken als je als mens blijft ontwikkelen. Zelfregulatie is hierbij een belangrijk thema. Wij stimuleren de keepers om zelf de baas te worden over hun ontwikkeling, door veel vragen te stellen en ze bewust te maken van bepaalde gedragingen binnen en buiten het veld. Doordat keepers vaak hun hele jeugd onderdeel blijven van EKA, zien wij ze als keeper en als mens groeien, wat ons motiveert om iedere week weer alles te geven voor de EKA-Family!  EKA bestaat uit de Academie en EKA 4 Clubs. De EKA Academie (veld- en zaalacademie) is een hoogstaande keepersacademie die ruimte biedt aan jonge, talentvolle keepers om te ontwikkelen op alle aspecten die belangrijk zijn om goede prestaties te leveren. Stas heeft in de afgelopen jaren een crew om zich heen verzameld waarbinnen alle expertise samenkomt voor een optimale opleiding. Hieruit volgen hooggekwalificeerde keeperstrainingen gecombineerd met veel aandacht voor onder andere mentale, fysieke en sociale skills.

Dit seizoen zijn wij ook gestart met ons nieuwe clubconcept: EKA 4 Clubs! Met EKA 4 Clubs begeleiden en ondersteunen wij clubs om alles op het gebied van keepers te optimaliseren, zoals de kwaliteit van de keeperstrainingen, keeperstrainers en het begeleiden van trainer/coaches om meer kennis te krijgen over zowel het technische aspect van keepen als de mogelijkheden om keepers effectiever te benutten in trainingen. Op deze manier vergroten wij het respect, de aandacht, de kunde en de kwaliteit voor alle keepers! Binnen EKA 4 Clubs speelt de term EKA-Family ook een grote rol. Wij creëren een omgeving waarin iedere keeper of keeperstrainer zich gehoord en gerespecteerd voelt en deel uitmaakt van het grotere geheel.

Meer informatie over de Erasmus Keepers Academy is te vinden op www.erasmuskeepersacademy.nl!

Leave a Reply