Skip to main content

Sjoerd Woelders blogt voor ons vanuit India, waar hij werkt als technisch directeur bij de Naval Tata Hockey Academie. In de winterstop was hij even in Nederland, dus geen blogs, maar nu is hij terug van weggeweest!

Het is alweer een tijd geleden dat ik geblogd heb, maar net als iedereen in hockeyend Nederland had ook ik even een welverdiende winterstop. Geen zaalhockey, midwinter of teamsessies in de sportschool voor mij. Gewoon lekker 3 weken, tijdens kerst en oud & nieuw, in mijn eigen koude kikkerland familie en vrienden bezoeken. Ik kan je vertellen, dat was heerlijk (rundvlees en haring kunnen eten, jammie!), ondanks dat ik 1,5 dag zon heb gehad met een maximumtemperatuur van 15 graden.

Sinds 15 Januari ben ik weer in India dus qua avonturen heb ik nog niet zo heel veel te vertellen helaas. Wel hebben wij in Bhubaneswar Ciriello’s Coaching Academy (van Ex- bloemendaler en Australisch International Chris Ciriello) mogen ontvangen. Supergaaf om te zien hoe afkomst, kleur, religie en arm vs. rijk helemaal niets uitmaakt als je op een hockeyveld staat en je ook daarbuiten super veel dans- en spelplezier kan hebben (check mijn insta Slinkstersxm voor een leuk filmpje hierover). Veel van onze meiden en de meiden uit Australië hebben er (ondanks dat de taal best een barrière is) een nieuwe vriend bij.

Superleuk ook om te horen vanuit de Australiërs dat deze trip alle meiden met beide voeten op de grond heeft gezet. Door alles wat ze hier in India gezien hebben begrijpen zij dat zij een ‘luxe’ leventje leiden thuis. Dus voor iedereen die dit leest en denkt “dat zou voor ons (jeugd)team ook wel eens goed zijn”, kom vooral naar India voor 1 à 2 weken hockey, het is een onvergetelijke ervaring voor je team (ook voor de teams hier). En als India te ver is? Dan kom ik graag een keer langs om hier iets over te vertellen!

De komende maanden staan in het teken van seizoen 2020-2021, ja ook hier in India. Ik ben daardoor vooral druk bezig met selecties voor aankomend seizoen. Een mooi onderwerp om je als lezer een kijkje in de keuken van India te geven hoe dat er hieraan toe gaat.

 

Aangezien ik eind Juni definitief terugkom naar Nederland ben ik ook in die drie weken bezig geweest met mijn eigen toekomst. Op hockey gebied betekent dat, kijken of ik ergens volgend seizoen (2020-2021) weer een leuke club kan vinden om te gaan coachen.

In het kader van ‘schaamteloze zelfpromotie’ hierbij dan ook een klein oproepje: “Ik wil dolgraag aankomend seizoen weer een seniorenteam in Nederland coachen, dus zoeken jullie als club nog een hockeygek neem contact met mij op”. Alle clubs in de Randstad zijn welkom, aangezien ik nog geen nieuwe woonplaats heb is er veel mogelijk. Contact opnemen kan via sjoerdwoelders@gmail.com of stuur een berichtje via Facebook/Instagram

 

Leave a Reply