Skip to main content

Altijd een stralende lach, altijd energiek en zonder schroom voor een fysieke hockeywedstrijd, een teamspeler pur sang. Beter goed voorbereid dan op de gok, en hard werken hoort erbij, lijkt haar motto te zijn. Margot van Geffen zet zich meer dan 100% in en dat betaalt zich uit.foto Robert Sanders – FotostudioRSP

Margot, je bent altijd positief en gaat er dan ook voor de volle 100% voor. Hoe lang ben je nu al met hockey bezig en was je als jong meisje ook zo fanatiek?

Van jongs af aan was ik fanatiek, ik ging toen ik 5 jaar was altijd helemaal omgekleed mee met mijn 3 jaar oudere zus in de hoop dat ze mij zouden vragen in te vallen. Ik mocht wel een aantal keer aansluiten bij de benjamins (6 jaar oud). Toen ik 6 werd mocht ik eindelijk zelf op zaterdag naar de benjamins. Vanaf mijn 14e mocht ik met dames 1 meetrainen en invallen. Vanaf toen is het eigenlijk allemaal begonnen.

Je speelt al sinds 2011 voor Oranje, dus we mogen jou zeker tot de Grande Dames van het Nederlandse hockey rekenen. Je staat op het punt te starten met de Pro Hockey League. Hoe kijk je daar tegen aan?

Mega veel zin in, het is een uitdaging om zo snel mogelijk in het ritme te komen en dus met de tijdsverschillen om te gaan. Ook bijzonder om elke keer met een andere groep op het veld te staan.foto Robert Sanders – FotostudioRSP

Er verandert veel in het internationale hockey, bijna jaarlijks worden de regels aangepast. Is dat een goede ontwikkeling volgens jou of moet het een paar jaar stabiliseren?

Het is goed dat ze de sport blijven ontwikkelen maar het moet voor de kijkers thuis ook volgbaar blijven. Ik houd zelf wel van veranderingen maar het moet wel ergens op slaan.

Je hebt een reuze druk leven, met je Hockey carrière bij HC Den Bosch, je werk, Oranje Hockey, op en neer reizen in Nederland, maar nu ook veel naar het buitenland. Hoe combineer je dat allemaal en wat is je geheim om dit turbo tempo vol te houden?

Ik ben gelukkig wel een persoon die niet heel goed kan stil zitten, maar het geheim hierachter is toch wel echt goed voor jezelf zorgen, daarbij is ritme erg belangrijk. Ook de juiste voeding en een goede nachtrust komt daarbij kijken.

Nu we het toch over geheimen hebben, hoe doen jullie dat toch bij Den Bosch, keer op keer landskampioen en Europees kampioen.

Wat is het geheime ingrediënt van dit succes?

Daar kan ik natuurlijk niet veel over loslaten; investeren in de jeugd is iets wat Den Bosch goed en belangrijk vindt.

Er zitten in de selectie nu veel jonge nieuwe meiden. Helpen jullie hen en wat kun je je nog herinneren van jouw start bij Oranje op dat gebied?

We helpen zeker waar nodig is, het is leuk om je ervaring te delen en de nieuwe jonge meiden te zien groeien. Ook toen ik erbij kwam werd ik geholpen waar nodig, maar ik wist mijn taak wel: mond dicht en keihard werken.

Je hebt al zo enorm veel gewonnen en meegedaan in de mooiste competities die er zijn, zoals het EK, het WK en vooral de Olympische spelen, dus de keuze wordt vast moeilijk, maar wat was voor jou het allermooiste hockeymoment ooit en waarom?Er zijn inderdaad meerdere momenten, ik pak er twee uit. Olympische Spelen in Londen en het WK in Den Haag, in een vol Oranje ADO Stadion met veel familie en vrienden.

Er is op dit moment heel veel reuring rondom de jeugd, waarbij de bond heeft gesteld dat onder een bepaalde leeftijd de druk van toernooien niet nodig is. Periodiseren voor iedereen is sowieso een issue, maar wat als de jeugd nou wel wil? Wij vroegen dit al eerder aan o.a. Raoul Ehren en Tim Jenniskens, wat is jouw visie hierop?  

Ik denk dat het enigszins slim is van de KNHB, de jeugd moet plezier maken en zo beter worden, we moeten voorkomen dat ze hockeymoe worden als ze begin 20 zijn.

Voor de fans: 

Welke muziek stream je graag? 

Ik houd echt van van alles, Golden Oldies zoals Michael Jackson en Queen, Gold Fish en Mi Casa, Nederlandstalig of gewoon wat rustige relax nummers van John Mayer, Jason Mraz, Mumford and Sons.

Wat is je lievelingseten? 

In de winter houd ik echt van verse soep maken of stamppotjes, in de zomer meer van salades. Ook een portobello burger is heerlijk.

Wat doe je graag buiten het hockey, heb je een hobby? 

Ik vind koken erg leuk. Ook ben ik altijd in voor een koffietje buiten de deur en even wat leuke winkeltjes inlopen.

Met welke stick en schoenen speel je en waarom zijn die voor jou het beste? 

Stick: Brabo, heerlijke stick en alleen om de naam wil je er mee spelen toch 😉

Schoenen: Asics, Asics heeft op gebied van schoenen erg veel verstand, daardoor weten ze welke schoen het beste bij jouw past.

Tot slot: Wat is jouw toptip voor de aanstormende talenten? 

Klinkt cliché maar maak plezier, en blijf het spelletje leuk vinden. Ook is het goed om je te specialiseren in 1 bepaalde techniek.

PICK ONE:

  • Aangeven
  • Stoppen
  • Slag
  • Sleep
  • Uitlopen van corner
  • Lijnstop
  • blokker
  • Scoop
  • Flats
  • Backhand

 

 

Leave a Reply