Skip to main content

Op 2 februari 2019 vonden in het Topsportcentrum Rotterdam de finales plaats van het landskampioenschap zaalhockey. In de ochtend streden de Jongens en Meisjes C en B om de felbegeerde titel. Helaas waren we te laat om die wedstrijden bij te wonen, maar ze hebben gestreden als tijgers. Met als landskampioenen, Zwolle Meisjes C, Stichtse Jongens C, Kampong meisjes B en Schaerweijde Jongens B.

 

Landskampioenen C jeugd: Zwolle MC1 & SCHCJC1  (foto’s KNHB: Willem Vernes/Koen Suyk)

 

Landskampioenen B Jeugd: Kampong MB1 & Schaerweijde JB1  (foto’s KNHB: Willem Vernes/Koen Suyk)

 

 

Vervolgens waren de Meisjes A en de Jongens A aan de beurt en speelden de senioren Hoofdklasse de halve finale. Het waren spannende wedstrijden die niet zonder meer werden prijsgegeven. Bij de MA ging de finale tussen Stichtse en HDM en mochten Meisjes A uit de Bilt de Gouden medaille in ontvangst nemen na dikke winst op hun Haagse tegenstanders die de zilveren plak ontvingen na een waanzinnig spannende wedstrijd in een overvol Topsportcentrum. 

De bijna klassieke finale voor Jongens A ging tussen Rotterdam JA en Pinoké JA. De Rotterdammers namen snel de leiding, maar de steekneuzen lieten dit niet op zich zitten en scoorden de gelijkmaker en dit herhaalde zich. Uiteindelijk eindigde de pot in winst voor 010 die in ‘eigen huis’ hun landskampioenschap en het feestje vierden in een bomvol Topsportcentrum. De zilveren plak ging naar Pinoké die zich met hand en tand hadden ingezet tot het laatste fluitsignaal.

Na de redelijk makkelijke winst van dames HDM op Kampong en Laren op Den Bosch, speelden de dames de finale in het Topsportcentrum, wat helaas na de jeugdwedstrijden al aardig was leeggelopen, maar met evenveel passie als hun halve finales. De fans van beide teams zorgden gelukkig voor veel sfeer en dat bracht de Haagse Dames in een prachtige flow, mede dankzij Pien van Nes, met als resultaat het landskampioenschap en de felbegeerde Gouden plak. De Larense Dames verloren hun status van landskampioen en moesten tevreden zijn met de 2e plek. Kampong eindigde op de 3e plaats.

Tot slot de finale van de Heren, waar vuurwerk werd verwacht door de ‘eeuwige’ landskampioen AH&BC met zaalhockey ‘moguls’ Teun Rohof, Robbert Tigges, Boris Burkhardt en Nicki Leijs. Het vuurwerk bleef echter uit en het spel van de Amsterdammers werd de mond gesnoerd door de heren uit de Bilt. Amsterdam nam weliswaar de leiding met een goal van Wiegert Schut maar vlak voor het einde van de 1e helft pakte SCHC terug met de gelijkmaker van Bram Weers. De 2e helft verliep bijna identiek. Burkhardt scoorde de 2-1 en op het nippertje maakte Leon Barneveld de 2-2. Bij de shootouts ging het mis bij Amsterdam na de misser van Tigges. Bram Weers zette de kers op de taart en bracht SCHC naar het 1e landkampioenschap sinds 2000 en natuurlijk de gouden medaille. AH&BC Heren 1 moest genoegen nemen met een zilveren plak. Brons was voor H1 Oranje Rood die tegen de heren van Kampong streden.

Het was een mooi slot van veel zinderende finales en wedstrijden, waarbij keepers het zwaar te verduren hadden, spelers alles gaven, de fans de longen uit het lijf schreeuwden en de teams zeer eensgezind en sportief spel lieten zien. Met dank aan alle officials, scheidsrechters, coaches en managers en niet te vergeten de vrijwilligers namen we afscheid. Gelukkig hebben we de beelden nog.

 

Foto’s: Frits Ketelaars voor HockeyStyle Magazine

Bewerking: Daan Ketelaars

Tekst: Jacqueline Coreen

Leave a Reply