Skip to main content

Lola en Seffie zijn razend populair op Instagram, met beiden meer dan 11.000 volgers. Ze maken coole filmpjes, werken met sponsors en brengen de hockeysport mooi in beeld.

Lola en Seffie, jullie zijn elkaars hockeybuddies, hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Seffie: Wij hebben elkaar leren kennen via Instagram doordat we beiden streethockey video’s postten. Daardoor zijn we met elkaar gaan appen en zo kwam ik erachter dat Lola, net als ik, ook door was naar de NK-shootouts op HC Pijnacker. Dat was de eerste keer dat we elkaar zagen. Daarna klikte het goed tussen ons en zijn we begonnen met vaker af te spreken, te trainen en video’s te maken. We hebben zelfs samen meegedaan aan Holland’s Got Talent!

Lola: Ja, inderdaad, ik zag Seffie voor het eerst op Instagram en ik vond de filmpjes die ze maakte heel gaaf waardoor ik het zelf ook ben gaan doen. We hebben daarna veel gedm’d. Dat ging echt over van alles en zo kwamen we erachter dat we allebei door waren naar het NK shootout in Pijnacker. We zaten zelfs bij elkaar in de poule (ik won natuurlijk wel van Seffie, haha). Daarna zijn we ook samen filmpjes gaan maken en gaan we in de vakantie meestal bij elkaar logeren.

Lola speelt bij Berkel & Rodenrijs en Seffie, jij speelt bij Hoekse Waard. Zitten jullie ook bij elkaar in de competitie?

Lola: Nee tot nu toe nog niet helaas. Ik zou het wel leuk vinden maar we zitten niet in dezelfde klasse. Hopen dat het later wel gaat gebeuren of beter nog, bij elkaar in het team, maar Seffie woont in Verweggistan …

Seffie: Nee we zitten niet bij elkaar in de poule of competitie want Lola speelt sub-top en ik speel 1ste klasse. Wel jammer voor nu, maar ooit zullen we samen in het Nederlands team komen (daar gaan we tenminste voor)! Ik speel minder hoog dan ik zou willen doordat de afstand naar alle clubs die in een hogere klasse spelen (zoals HCR, HCDB, AHBC, enz.) meer dan een uur rijden zijn voor mij. Maar daar komt binnenkort zeker verandering in!

Hoe zijn jullie gestart met de hockeyfilmpjes en hoe hebben jullie JD Hockey (Jamie Dwyer) bereid gevonden om jullie te sponsoren?

Seffie: Ik ben begonnen met filmpjes maken toen ik nog niet hockeyde. Ik zat eerst op hoog niveau wedstrijdzwemmen maar moest stoppen vanwege een blessure. Dat vond ik erg jammer maar toen ik de filmpjes van Team Streethockey  voorbij zag komen dacht ik: dit wil ik ook kunnen! Dus toen heb ik een hele oude stick van mijn opa gepakt en ben ik gaan oefenen. Na een tijdje kreeg ik het echt onder de knie en heb ik me ingeschreven bij een club bij mij op het eiland, HC Goeree Overflakkee. Daar heb ik een superleuke tijd gehad en heb ik echt leren hockeyen! Ik ben toen ook een echt serieus hockey account begonnen wat aan het begin nog niet zo’n succes was, maar na een tijdje uitbloeide tot 11.000 volgers (met hulp van accounts als @teamstreethockey, @hockeyfilmpje en natuurlijk de tofste. @hockeystylemagazine, omdat de filmpjes werden gerepost). Toen ik al een tijdje filmpjes postte en al meerdere merken had getest kreeg ik ineens een dm van JDH (Jamie Dwyer Hockey) met de vraag of ik iets over mezelf wilde vertellen en of ik geïnteresseerd was in hun merk. Eerst twijfelde ik maar ben toen wel met JDH in zee gedaan en wil nu nooit meer terug, het is echt een geweldig merk en we hebben al veel vette dingen meegemaakt en voorgesteld gekregen zoals: opnemen met Jamie Dwyer, gerepost worden, enz. Wij zijn daar super dankbaar voor!

Lola: Ik vond het hooghouden en trucjes doen altijd al leuk, maar toen ik Seffie zag heb ik ook een account gemaakt. Eerst werd ik gesponsord door Solo hockey. Veel mensen kenden het niet, maar het waren wel fijne sticks. Na een tijdje vroeg iemand die ik niet kende via Insta wat ik van JDH vond en of ik JDH sticks niet veel fijner vond spelen dan Solo. Hij stuurde mij een link door met een aanvraagformulier voor een JDH sponsorship wat ik toen heb ingevuld. En toen bleek dat JDH mij wel wilde sponsoren.

Jullie zijn ook vaak te zien via Team Streethockey. Hoe zijn jullie met hen in contact gekomen en wat vinden jullie van het streethockey initiatief?

Seffie: Ik ben in contact gekomen met Team Streethockey doordat zij hele toffe filmpjes postten en ik daarop heb gereageerd. Na een tijdje begonnen zij mij ook te volgen en reageerden ze ook bij mij. Na een paar maanden hebben ze een filmpje geëdit van kleine fragmenten van mijn beste tricks en hebben ze die gepost. Dat is echt een vet filmpje geworden! We houden ook contact omdat we in een grote groepsapp zitten met meerdere skillers. Zij hebben het streethockey ook op de kaart gezet en het nog groter gemaakt. Dat is natuurlijk supertof want met het freestylen heb je geen regels en kun je eindeloos tricks doen, het verveelt nooit. En ik vind dat nog meer kinderen het moeten gaan proberen!

Lola: Team Streethockey was altijd al mijn grote voorbeeld, dus ik tagde ze ook regelmatig. Na het filmpje dat ik plaatste op het strand in Scheveningen dm’den ze mij. Ze wilden het filmpje reposten. Voor mij was dat antwoord niet heel moeilijk: ik was heeel blij toen ze het vroegen. Nu hebben wij inderdaad ook een groepsapp op Instagram met nog een paar anderen waar we onze filmpjes inzetten. We missen niks en kunnen elkaar veel tips geven. Ik vind Streethockey heel cool omdat je het overal kunt doen, je krijgt een veel betere techniek en er zijn altijd nieuwe tricks om te oefenen. En als je een nieuwe trick kan, dan voelt het gewoon zo goed.

Wat zou er volgens jullie allebei nog mogen gebeuren om nog meer mensen aan het hockeyen te krijgen?

Lola: Streethockey wedstrijden en nog meer hockeyaccounts op Instagram!

Seffie: Om nog meer mensen aan het hockeyen te krijgen is het handig om reclame te maken voor de sport en ook om een andere kant van hockey te laten zien zoals urban en freestyle hockey: daar zijn zoveel tricks die indruk kunnen maken bij mensen en hen enthousiast kunnen maken om het ook te gaan beoefenen!  Want van hockey krijg je nooit genoeg.

Er gaan geluiden op om nog meer vrouwen een belangrijke positie te geven in de sport, als coach, trainer, scheidsrechter, voorzitter enzovoort. Jullie zijn de toekomst, hoe zien jullie dat voor je als jullie volwassen zijn?

Lola: Ik hoop dan dat we dan met Oranje nog steeds een van de beste van de wereld zijn en dat de vrouwen in de sport er nog meer worden.

Seffie: Wat betreft de toekomst hoop ik op een mooie hockeycarrière maar daar moet je natuurlijk hard voor werken, stapje voor stapje. Dus mijn doel voor nu is Nederlands meisjes B of A en dan doorstromen naar het Nederlands elftal! Ik hoop ook dat, in de toekomst, als ik het Nederlands team heb gehaald, er familie is die mij support. Want mijn moeder is chronisch ziek en snel moe. Een hockeywedstrijd van mij kijken is bijvoorbeeld al te zwaar, dan ligt ze wel een week op bed om bij te komen. Ik hoop gewoon dat zij ooit nog zal meemaken dat ik een wedstrijd voor Oranje speel en dat ze zal kunnen zien dat ik niet alleen altijd hard blijf werken voor mijn dromen maar ook dat ik ze dan heb waargemaakt! En zonder mijn ouders zou ik ook niet zo ver zijn gekomen als nu: ze brengen mij overal heen en filmen soms wel 2 uur lang, net zolang totdat een filmpje eindelijk is gelukt. Ze steunen me en weten dat ik mijn dromen zal najagen. En als het Nederlands team niet zou lukken, dan zie ik mezelf ook nog wel als bondscoach of sportfysio van het Nederlands team! Maar stel dat het Nederlands team wel lukt, dan moet je daarnaast ook nog iets doen. Dat zou dan mijn eigen fysio praktijk zijn of ergens op de eerste hulp werken.

Welke insta-accounts volgen jullie graag?

Seffie: De accounts die ik volg zijn voornamelijk hockeyaccounts van Nederlands elftal spelers, @teamstreethockey, @hockeyfilmpje, @hockeystylemagazine, enz. Lola: @hockeystylemagazine, @teamstreethockey, @hockeyfilmpje, @selfpass, @seffiebakker04, @sebastian.hockeytricks, @jeroenthertzberger (vooral op YouTube)

Welke muziek stream je het liefst?

Lola: Ik luister eigenlijk heel weinig naar muziek, als ik het luister is het meestal tijdens het fietsen of tijdens huiswerk en zet ik gewoon de Top40 aan. Seffie: Ik ben zelf ook niet zo’n fan van muziek. Ik luister bijna nooit naar muziek maar als het dan zou moeten dan ga ik toch wel voor een beetje drukke muziek om lekker actief te blijven!

Wat is je lievelingseten?  

Seffie: Mijn favoriete eten is risotto (maar natuurlijk wel gemaakt door mijn moeder). Lola: Spinazie met ei en aromat en pizza.


Lola, wat is jouw ultieme hockeydroom en wat is jouw toptip voor andere hockeykids?

Lola: Mijn droom is om ooit 100K volgers te krijgen, in het Nederlands Elftal te komen en het streethockey heel groot te maken.Mijn toptip is: heel goed kijken naar andere filmpjes (in slomo) en NOOIT opgeven!

 

Seffie, wat is jouw ultieme hockeydroom en wat is jouw toptip voor andere hockeykids?

Seffie: Zoals je al wel kan merken is mijn hockeydroom het Nederlands team, het nog groter worden op mijn Instagram en gewoon mensen blij maken met mijn filmpjes. Gewoon doen wat je leuk vindt want zonder lol kom je niet ver. Een gedachte die ik altijd bij me heb is “without a goal you can’t score” zonder doel ga je niks behalen, en wat je wilt behalen, daar moet je wel hard voor werken!

Leave a Reply