Skip to main content

Talenten worden Toppers.

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Al jaren focussen we ons met HockeyStyle op de jeugd. Op de talenten van de toekomst. Op die talenten die toppers worden. Want de jeugd heeft de toekomst. Toen we benaderd werden om een top C jeugd toernooi te sponsoren hadden we slechts een paar seconden bedenktijd nodig. Uiteraard doen we mee. Weliswaar voor het allereerst, maar omdat dit een landelijk toernooi is besloten we mee te doen. Het oorspronkelijke idee voor dit toernooi is ontsproten aan het brein van 3 Kampongers: Freddy Hoyng, vader van keeper Philip uit JC1 &  coaches Danny Post (Kampong JC1) & Kaj Van Den Ent (Kampong MC1). Uiteraard wilden we ook weten hoe, wat, wanneer en waarom, dus legden we de coaches het vuur aan de schenen:

Hoe is dit toernooi eigenlijk tot stand gekomen?

 

Kaj: Op Kampong geven wij de eerste week van de kerstvakantie vrij aan spelers uit de topjeugd. De jongens en meiden hebben vanaf augustus veel getraind en gespeeld en het is dan tijd voor even rust vinden wij. De meeste zaaltoernooien zijn echter gepland in deze week van de vakantie en wij willen onze spelers natuurlijk wel de ervaring meegeven van een spannend zaaltoernooi en goed voorbereiden op de competitie! Op Kampong hebben we top faciliteiten, ook tijdens de zaalperiode. Met maar liefst 4 wedstrijdvelden en een geweldig clubhuis, centraal gelegen in het land, is Kampong een uitstekende locatie voor dit soort evenementen. Wij hebben als coaches van JC1 en MC1 de handen in een geslagen en al snel was er een groep ouders en andere vrijwilligers die een steentje bij wilden dragen. Door goed samen te werken konden we plotseling heel veel gedaan krijgen.

 

Danny: Vreemd eigenlijk dat er geen enkel zaalhockey toernooi in de 2e week van de kerstvakantie werd georganiseerd voor C-jeugd. Zoals Kaj al aangeeft, op het sportpark van Kampong zijn de faciliteiten ideaal met een modern clubhuis en een XXL blaashal.  Gelukkig zijn een aantal sponsoren aangehaakt om er een groot succes van te maken!

 

 

Wat is de doelstelling van dit toernooi?

Kaj: Voor ons is de doelstelling van dit toernooi dat zaalteams de mogelijkheid krijgen om écht beter te worden. Zaalhockey is een geweldig spel, maar de tijd die we hebben om echt te ‘spelen’ is maar kort. Op veel toernooien speel je relatief weinig wedstrijdminuten en betaal je als team met name voor de lunch en extra shirts. Bij ons is dat echt andersom. Door heel veel wedstrijdminuten te maken (met finale kan een team 2 uur en 20 minuten spelen op een dag, het meeste hockey van het land) hopen we teams de mogelijkheid te geven om een grote ontwikkelstap in de zaal te zetten.

Danny: kortom, ontwikkeling en het leren spelen van spannende wedstrijden op hoog niveau staat voor ons centraal. Ons toernooi straalt tophockey uit en alles staat in dienst van het hockeyen, want daarom speel je toch eigenlijk een toernooi?!

Waarom eigenlijk alleen maar C jeugd?

Kaj: Onze club is een echte zaalhockey club, waar al jaren geïnvesteerd wordt in de zaalperiode. Voor vrijwel elke toplijn is inmiddels een toernooi. De D-jeugd speelt ook een toernooi in de vakantie en de B-teams zijn ook iets aan het opzetten geloof ik.

Danny: Bovendien worden er in de 2e week van kerstvakantie al veel toernooien georganiseerd voor A en B jeugd. Kampong heeft al een tophockey toernooi voor D-jeugd, en met een toernooi voor de C-jeugd bieden we ook tophockey C-teams de gelegenheid in deze week een toernooi te spelen.

Waarmee gaat de winnaar naar huis?

Kaj: Pfoe, welke prijzen er allemaal op het menu staan is me op dit moment niet bekend. Ik geloof dat teams een extra auto mee kunnen sturen om alle prijzen weer mee naar huis te kunnen nemen. Allemaal dankzij onze sponsoren! Daar wil ik graag nog iets aan toevoegen als dat mag, vanuit JC1 is er een ouder die zich bijzonder heeft ingezet voor het binnenhalen van alles sponsoren: Freddy Hoyng. Zonder hem was dit toernooi een simpel, uitgekleed toernooi gebleven. Nu wordt het echt een hockeyfeest, een hockeyspektakel! Heel bijzonder dat iemand in redelijk korte tijd, zo’n professionele groep sponsoren kan binnenhalen.

Danny: Over de prijzen hebben we goed nagedacht. We wilden wel dat er een gedachte achter zit. Naast de bekende 1e, 2e en 3e prijs en de “beste speler” prijs willen we bijvoorbeeld ook de keeper in het zonnetje zetten! Een keeper is zeker in de zaal onwijs belangrijk en verdient op ons toernooi dus zeker een prijs. Tenslotte hebben we ook een prijs voor de supporter in het leven geroepen. Er wordt nogal eens wat langs de lijn geroepen wat niet altijd even constructief is voor het spelplezier van onze spelers. Middels de prijs van “meest sportieve supporter” willen we hiermee een boodschap afgeven; wees een positieve supporter langs de lijn!

Welke topteams doen er allemaal mee?

Kaj: Voor de meisjes komende deelnemende teams allemaal redelijk ver weg. Een uurtje rijden ongeveer. Oranje Rood, Den Bosch en Push komen uit district Zuid-Nederland, Zwolle komt uit district Oost-Nederland en Rotterdam natuurlijk uit Zuid-Holland. Dit jaar hebben wij in de C-jeugd een nieuwe competitie opzet waar we soms aan moeten wennen met elkaar. In de eerste helft van de competitie hebben we alleen nog in ons eigen district gespeeld, waardoor we soms wedstrijden spelen met groot niveau verschil. Wij trainen elke week, maar krijgen op zaterdag nauwelijks betrouwbare feedback. Het is alsof we leren te koken, zonder dat we het eten kunnen proeven. De wedstrijden tegen Schaerweijde waren voor ons tijdens de competitie de mooiste wedstrijden. Deze zaalperiode is de eerste kans om tegen topteams uit het hele land te spelen en we kijken er daardoor extra naar uit!

Danny: toen wij de uitnodigingen gingen versturen naar clubs om mee te doen met ons zaaltoernooi stond centraal dat we de beste zaalteams op ons toernooi tegen elkaar willen laten spelen. Precies zoals Kaj zegt; we willen de topteams van Nederland maximale uitdaging bieden. De deelnemende jongens teams zijn; Oranje-Rood, Push, Tilburg, Hurley, Pinoké en Kampong.

Natuurlijk is een dergelijk toernooi niet mogelijk zonder sponsors. No Sponsors, No HockeyStyle Top Indoor.

Hoofdsponsor:

HockeyStyle Magazine & HockeySupportGroupNL 

Veldsponsor:

Trainers4Trainers & HockeyVacatures_HSG

Toernooisponsors: 

EDGE, PICNIC, BRAINBROTHERS, NICHE4HEALTH, NUMMER14,

FIELDHOCKEYTRAVEL, KICKS’nSTICKS, REFCOM4ALL, MIJNHOCKEYSCOUT,

EUROPEAN HOCKEY GROUP

 

 

Leave a Reply