Skip to main content

Lilli & Isis. Ze spelen voor respectievelijk HC Bloemendaal MA en HGC MA en wonnen afgelopen zomer met het Nederlands meisjes B een zilveren medaille op het zeslandentoernooi in het Ierse Cork. Hoog tijd om dus een serieus gesprek aan te gaan…

     

Over Hockey: Hoe en waar is jullie hockey carrière gestart?

Lilli:  Toen ik zes jaar was ben ik echt begonnen met hockeyen. Bij de musjes op hockeyclub Bloemendaal waar ik nog altijd hockey. Daarvoor was ik natuurlijk ook al vaak met bal en stick op de club te vinden om bij mijn vader of mijn oudere zus te kijken. Isis: Ik speel al sinds mijn zesde bij HGC. Ik deed op dat moment heel veel sporten tegelijk, maar vond hockey al gauw de leukste van allemaal. Ik was vroeger ook elke dag overal te vinden met een bal en een stick!

Lilli, jouw vader is niemand minder dan recordinternational Teun de Nooijer, maar jouw moeder is ook een oud Duits international (Philippa Suxdorf – red.), heeft dat een stempel gedrukt op jouw keuze voor hockey, of was je dat toch wel gaan doen? Dat weet ik natuurlijk niet. Ik vond het altijd leuk om bij mijn vader te kijken en ik was tijdens zijn wedstrijden ook altijd zelf aan het hockeyen op het oefenveldje naast KG1. Ik vond hockeyen gelijk al heel leuk. Het ging dus eigenlijk vanzelf.Isis, bij jou op een iets ander niveau, maar je komt wel uit een erg “intensief” hockeygezin, merk je dat ook of is het hockeyen gewoon iets wat bij je hoort? Ik merk zeker wel dat ik uit een “intensief” hockeygezin kom, doordat mijn ouders en ook opa en oma’s het altijd heel leuk vinden om te komen kijken en er graag met mij over praten. Ook spelen allebei mijn zusjes: Wiesje voor HGC MC1 en Hansje voor HGC MD1.  Zelf deed ik vroeger verschillende sporten o.a. tennis en voetbal, maar vond hockey het leukst en ben dus daar ook voor gegaan. Hockey past het best bij mij, omdat het een teamsport is, supergezellig en ook nog eens een hele leuke sport.

Over regels & trainen: 

Er verandert best heel veel de laatste tijd in de hockeysport, met regels en een videoscheidsrechter, wat vinden jullie van die laatste en moet die er niet bij alle internationale wedstrijden zijn dus ook jeugd?

Lilli:  Hmm, dat is moeilijk om te zeggen. Bij grote toernooien is het zeker handig maar of je het ook al bij de jeugd moet gebruiken weet ik niet. Ik denk eigenlijk dat het beter is om het alleen bij de senioren te gebruiken. Isis: Ik vind het wel een goede toevoeging hebben, alleen denk ik niet dat het nu al een gewoonte moet worden om die er bij elke wedstrijd bij te hebben. Voor de grote toernooien en beslissende play-offs wedstrijden vind ik het wel belangrijk. Ik denk dat het voor de jeugd bij de officiële toernooien ook kan worden toegepast.

Waar moeten de trainers bij de jeugd volgens jullie beter op letten?

Isis: Ik vind dat ze zich meer op de individuele sterktepunten moeten focussen en sowieso dat de basis goed is, zoals stoppen en slaan. Op mijn club doen de trainers het goed en van de andere clubs kan ik niet weten waar men beter op zou moeten letten. Lilli: Ik zou als trainer veel op techniek gaan trainen. Dat de kinderen de basis van het hockeyen goed gaan leren. En er ook op letten dat het leuk blijft. En de kinderen ook nog vrij laten hockeyen. In ieder geval tot de D of C jeugd.

Waar moet de jonge jeugd volgens jullie beter op letten?

Lilli: Geen idee. Je moet hockeyen omdat je het leuk vindt. Ik sta elke keer met plezier op het veld en wil graag veel leren. Elke training beter worden. Isis: Ik weet niet waar ze bij de jonge jeugd nu op letten. Maar denk dat het belangrijk is dat ze alle technieken onder controle krijgen en blijven oefenen. En natuurlijk heel veel plezier hebben!

Over Lilli en Isis: 

Wat is naast het hockeyen een sport die je heel graag doet en waarom??

                   

Lilli: Ik vind eigenlijk alle balsporten wel leuk en ben sowieso een sportief persoon, maar heb voor een andere sport op dit moment niet echt tijd. Vroeger zat ik wel op tennis.

Isis: Ik ga dan denk ik toch voor wakeborden ook al doe ik dit alleen in de zomervakantie en maar paar keer daarbuiten. Deze sport doe ik graag, omdat het lekker in het water is en je moet blijven oefenen tot een trucje lukt.

Welke Instagrammer volg je graag en waarom?

Isis: Ik volg graag hockeyers, maar niet specifiek iemand. Ik vind het leuk om te zien wat zij doen in het dagelijks leven, hoe zij zich voorbereiden op wedstrijden en plezier hebben met elkaar. Ik volg ook mijn vrienden en vriendinnen natuurlijk!!

Lilli: Ik volg heel veel verschillende mensen, mijn vriendinnen natuurlijk, mensen die ik ken, hockeyers, andere sporters of beroemde mensen….

Wat is het coolste nummer om op te relaxen?

Isis: Ik luister graag naar de top van de wereld of de wat oudere nummers. Ik vind het ook wel lekker om een beetje te kunnen meezingen.

Lilli: Ik heb niet echt een bepaald nummer waar ik altijd naar luister. Tijdens een toernooi zetten we voor een hockeywedstrijd meestal een vrolijk, energiek liedje op voordat we gaan. Maar de liedjes verschillen eigenlijk elke keer.

Wat is jouw lievelingsstick en waarom?

Lilli: Ik speel op dit moment met de de SG5 7ster van Princess, Ik vind deze heel fijn en speel hier ook al lang mee.

Isis: Op dit moment de GRAYS gr 8000. Ik heb er een lekker balgevoel mee, kan er fijn mee slaan, pielen etc.

 

Leave a Reply