Skip to main content

Aert van de Goes is de bourgondische eigenaar van BlackBear Goaly, een nieuw merk in de hockeywereld voor keepersmaterialen en wij vroegen hem het keepersshirt in 5 vragen van zijn lijf.

Aert, allereerst hoezo de naam BlackBear Goaly?

De naam is ontstaan tijdens een brainstorm sessie met mijn designer en tevens keeperstrainer Rene Lepelaar. De karakteristieke standaard houding van een keeper deed ons denken aan de houding van een beer die zich verdedigd, hoog op zijn achterpoten en zijn klauwen klaar voor actie. Iets met “beer” was het idee.

Wat was de oorspronkelijke gedachte achter een nieuw keepersmerk en wat doen jullie anders dan de andere merken?

Het idee voor een nieuw keepersmerk komt vanuit mijn liefde voor de breedte sport. Ik was goed bedoelende vrijwilliger bij een hockeyclub en heb daar keeperstraining voor de breedte keepers opgezet. Daarbij kwam ik ook in aanraking met de, vaak, gebrekkige uitrusting van de breedte keepers. Versleten, slecht passend in een bonte mengeling van kleuren. De keepers niet blij met hun uitrusting. Zeker niet vergeleken met hun leeftijdsgenoten van de top-lijnen die er meestal wel goed gekleed bijlopen. De hoge kosten voor de keepersmaterialen word dan meestal als reden aangevoerd. Dit zette mij aan het denken; is het mogelijk; goede mooie én betaalbare uitrusting te maken, zodat alle keepers een mooie goed zittend en uiteraard veilige uitrusting hebben. We hebben 3 jaar gewerkt aan nieuwe modellen en productietechnieken, voordat de eerste sets in 2017 verkocht zijn.

Jullie hebben verschillende lijnen voor de keepers op niveau van ervaring en leeftijd, welke zijn dat en waarvoor is welke lijn?

We hebben nu 2 lijnen, de Bhalu voor de jeugd t/m D en de Racoon voor de breedte lijnen, deze gaan van S tot en met L en zelfs XL in klompen (maat 46). Deze maand komt ook onze top-lijn de Grizzly als Bèta versie in beperkte oplage op de markt. De Bhalu is een hele comfortabele lichte set met een lage rebound, waarbij de XS de kleinste legguards te wereld zijn. Ideaal voor de 8-tallen. Ik overweeg nog een XXS te maken voor de 6-tallen, hoewel dit een Nederlands fenomeen is. De Racoon is een betaalbare set voor de breedte lijn en geschikt voor alle leeftijden. De speciale afwerking zorgt voor een hogere rebound en ze glijden beter bij een sliding. De Grizzly’s zijn zwaarder uitgevoerd en zijn gericht op top-hockey, waarbij de bal snelheden boven de 120 km/h kan halen.

Is BlackBear Goaly uitsluitend via de webshop te koop of ligt het ook in winkels?

We hebben bij BlackBear de ambitie om een wereldmerk te worden en zitten ook op de goede weg hiervoor. Naast Europa hebben we nu ook dealers in VS en Zuid-Afrika. Dit kan echt niet alleen via onze eigen webshop. We werken juist graag samen met de winkels en andere webshops. We sponsoren keepersscholen en hebben keepers die wat bijverdienen als ambassadeur. In Nederland hebben veel clubs afspraken met “lokale” sportwinkels, wij respecteren deze afspraken altijd en zorgen er samen met de winkel voor, dat de clubs goed betaalbare keepersmaterialen krijgen.

Waar moeten vooral jeugdkeepers op letten bij het aanschaffen van keepersmateriaal? Wat is jouw beregoede toptip? 

Keepers zijn net mensen, er zijn er geen twee gelijk. Staar je niet blind op één merk, maar kijk goed wat past bij jouw stijl van keepen en lichaamsbouw. Neem niet meer bescherming dan je écht nodig hebt. Voel je goed in je uitrusting en ben er trots op keeper te zijn.

Meer weten? https://www.blackbeargoaly.com/nl/

 

 

 

Leave a Reply