Skip to main content

Filmpjes, tutorials, gekkigheid, techniek en vooral heel erg veel plezier in hockey. Ze leveren mooie beelden maar vooral ook echt hele zinvolle hockeytips. Met inmiddels ruim 40.000 volgers op YouTube, gemiddeld 250.000 views per video en ruim 13.000 op Instagram begint het op serieuze business te lijken. De Heroes hebben zelfs al fanaccounts en dat is niet voor niets. Het hoe, wat en waar wilden we nu wel weten. We interviewen de 6 hockey heroes: Leiah Brigitha, Charlotte Vega, Lawrence Tandjoeng, Dennis van de Pol, Paul ten Have en Tomás Poggio van Deventer. Ex – AH&BC Dames 1 speelster Leiah Brigitha vertelt: 

Leiah: je bent net gestopt met je hockey carrière bij AH&BC Dames 1 na het landelijk én Europees kampioenschap te hebben gewonnen. Houdt de hockey heroes je nog lekker in de sport of ga je (ook) nog ‘pensioneren’ bij een reserve team?  Ik ben helemaal gestopt. Wellicht dat ik het volgend jaar weer oppik, maar die kans schat ik zelf klein in. Wel ben ik met mijn mede-hockey heroes soms nog op het veld te vinden.

Wat was voor jou de reden om aan te haken bij Hockey Heroes TV? Het was zomerstop toen Veeg mij vroeg of ik interesse had en kort daarna sprak ik Lawrence. Vervolgens heb ik de rest van de jongens ontmoet en klikte het meteen. Super leuke groep en wij deelden allemaal dezelfde visie, namelijk hockey delen  en toegankelijker maken voor de hele wereld.

Je ziet momenteel heel erg veel hockey tutorial accounts, maar wat maakt Hockey Heroes TV anders dan de anderen volgens jou? 

Wij doen alles in 1 take omdat wij willen laten zien dat er in het echt ook veel fout gaat en dat het normaal is als alles niet in een keer lukt. Daardoor spreken wij, denk ik, een breder publiek aan. Daarnaast doen wij ook alles in het Engels. Ook al is het soms niet om aan te horen, wij weten dat het door de mensen aan de andere kant van de wereld wel gewaardeerd wordt.

Jullie kunnen natuurlijk niet altijd tegelijkertijd trainen. Hoe raak je toch op elkaar ingespeeld, of is dat helemaal niet nodig? 

Nee voor onze spelletjes en challenges hoeft dat niet. Wij spelen nooit wedstrijdjes.

De hockeysport zit heel erg in de lift. Wat is jouw top tip voor talenten van de toekomst? 

Blijf bij jezelf. Vergeet nooit waar je vandaan komt en waar je gestart bent. Dit hielp mij altijd in de mindere tijden. Dan keek ik terug en zag ik in dat ik wel degelijk stappen heb gezet en dat wat ik nu bereikt heb, allemaal niet zo gemakkelijk was. Het helpt je zelfvertrouwen terug te vinden en de lust om door te pakken.

Leave a Reply