Skip to main content

Filmpjes, tutorials, gekkigheid, techniek en vooral heel erg veel plezier in hockey. Ze leveren mooie beelden maar vooral ook echt hele zinvolle hockeytips. Met inmiddels ruim 40.000 volgers op YouTube, gemiddeld 250.000 views per video en ruim 13.000 op Instagram begint het op serieuze business te lijken. De Heroes hebben zelfs al fanaccounts en dat is niet voor niets. Het hoe, wat en waar wilden we nu wel weten. We interviewen de 6 hockey heroes: Leiah Brigitha, Charlotte Vega, Lawrence Tandjoeng, Dennis van de Pol, Paul ten Have en Tomás Poggio van Deventer.  Keeperstrainer Dennis vertelt:

Dennis: Je bent professioneel keeperstrainer, je bent 1 van de 6 hockey heroes, je bent onderdeel van de D masters (Goalie & Dragflick training), je bent trainer bij diverse instellingen en je hebt je eigen keepersschool. Hoe combineer je dit allemaal? Een hele goede planning maken in het begin van het seizoen! Ik doe dit al een lange tijd en weet wat wel en niet kan. Helaas moet ik ook regelmatig nee verkopen aan clubs omdat mijn week gewoon vol zit … Luxe probleem dus 🙂

Wat was voor jou een reden om aan te haken bij Hockey Heroes TV? Het enthousiasme waarmee Lawrence het plan aan Paul, Tomas en mij voorlegde! Ik kende allen al geruime tijd en het leek mij onwijs gaaf om hiermee iets leuks neer te gaan zetten om op die manier hockey informatie te gaan verspreiden. Daarnaast is het een mooi platform om bekendheid te maken voor mijn bedrijf.

Je moet een beetje gek zijn om keeper te worden. Wat is het gekst wat jij ooit hebt moeten doen als keeper? Niet per se gekke dingen, maar als keeper moet je inderdaad een beetje gek zijn. Niet iedereen durft in de goal te staan en voor de lol ballen van +100km/u te gaan stoppen. Maar als ik dan 1 gek ding moet noemen: ik heb mij op een Sportways kamp wel eens laten bekogelen met honderden ballen in een poging deze te stoppen, en ja, ze kwamen allemaal tegelijk op mij af!

Keeperstraining kan op heel veel manieren, maar de echte sterke arm heeft ook krachttraining nodig. Doe je daar ook wat mee? Mijn grootste hobby naast hockey is krachttraining! Ik werk ook nog 10 uur per week in een Personal Training Studio waarbij ik mensen fitter laat worden of sterker in een bepaalde sport. Zo heb ik ook lange tijd getraind met een jeugdspeelster van Kampong om weer sterker te worden na een ernstige blessure. Ik denk dat ik door krachttraining mijn lange dagen op het veld beter vol kan houden, ik heb zelden ergens last van en voel mij altijd energiek!

Wat is jouw top tip voor de keepers talenten van de toekomst en wie moeten we in de gaten houden? Mijn top tip is om je te focussen op de basis dingen: houding, kijkgedrag, stilstaan en geduld zijn een paar moeilijke dingen om aan te leren maar ze zijn de belangrijkste dingen binnen het keepen. Je techniek kan enorm goed zijn, maar als je deze dingen in een wedstrijd niet beheerst ga je nooit een bal stoppen! Momenteel lopen er bij de districten enorm goede keepers rond, daar gaan we later zeker nog van genieten op het hockeyveld!

Leave a Reply