Skip to main content

Yibbi, je speelde onlangs weer mee met Jong Oranje, hebt aan het grote Oranje mogen proeven, bent bekend als strafcorner specialist, maar wilt meer dan dat zijn. Je vader is oud international (keeper NL elftal Ronald Jansen) en dus heb je een gedegen hockeyachtergrond, maar was dat ook altijd je wens om in hockey groot te worden?

Toen ik 7 jaar was ben ik begonnen met hockeyen bij Den Bosch, daar heb allerlei teams doorlopen. Vanaf dat ik in de MD1 kwam ging ik naar dames 1 kijken en ontstond de droom om later ook in dames 1 te spelen. Als dat eenmaal gelukt is dan droom je weer over nieuwe doelen zoals het Nederlands elftal.

Onlangs nog met Jong Oranje goud gewonnen in Antwerpen, met een team vol met toppers en een coach die in de hoofdklasse hockey de coach van de tegenstander is (Rick Matthijssen is in HK Hockey de coach van Dames AHBC), hoe is die dynamiek bij JOD? In de hoofdklasse zijn we tegenstanders van elkaar en willen we van elkaar winnen. Als we bij Jong Oranje zijn, zijn we teamgenoten en is er een leuke sfeer en willen we met elkaar een toernooi zoals in Antwerpen winnen. Die omschakeling van tegenstanders naar teamgenoten gaat eigenlijk altijd automatisch.

Na jarenlang Den Bosch nu alweer een tijd bij D1 HC Oranje Rood, een team wat onder Toon Siepman helemaal in beeld is gekomen en zelfs weer in de play-offs stond. Hoe voelde dat voor jou en wat verwacht je het komende seizoen met Tina Bachmann aan het roer? Het bereiken van de play-offs met Oranje Rood was heel bijzonder. Het was voor het eerst dat de dames de play-offs haalde. Nu proberen we dichterbij de absolute top te komen. Het gat is nog groot maar ook dit jaar gaan we proberen weer een stap dichterbij te komen. Gezien de versterkingen van ons team denk ik dat we zeker weer een stap kunnen maken.

Niet iedereen is blij met de videoscheidsrechter, maar er gaan ook geluiden op dat ze die toch wel graag ook bij hoofdklasse hockey zouden zien, wat is jouw mening hierover? De videoscheidsrechter maakt het hockey een stuk eerlijker, door het snelle hockey tegenwoordig zitten de scheidsrechters er weleens naast. Het is fijn dat de spelers dan kunnen vragen om de situatie nog eens te bekijken. De ideale situatie zou iedere hoofdklasse wedstrijd zijn maar dat is financieel waarschijnlijk niet haalbaar.

Je staat bekend als watervlug, maar bent ook heel gefocussed. Ben je altijd zo serieus, of is dat alleen in het spel? Op dit niveau moet je natuurlijk tijdens het spel 100% focus hebben. Maar buiten het hockey blijft er tijd genoeg over om andere leuke dingen te doen waarbij ik minder serieus ben.

Studeer je nog en is dit wel te combineren met je drukke schema? Weet je al wat je wilt worden later? Ik zit nu in het tweede jaar van 6vwo ik heb mijn laatste jaar in 2 jaar verdeeld. Dit jaar heb ik dus nog een aantal vakken die ik moet doen, daarnaast moet ik gaan uitzoeken wat ik zou gaan willen studeren en wil worden later.

Wat is je lievelingsstick en schoenen en waarom? Ik had het geluk dat Adidas mij al vroeg wilde sponsoren, dus ik speel al een lange tijd met Adidas sticks en schoenen. Adidas is een groot merk, waardoor ze ieder jaar weer de nieuwste ontwikkelingen in de schoenen en sticks hebben.

Heb je een voor de wedstrijd ritueel en zo ja wat is dat dan? Op zondagochtend ontbijt ik thuis en ga ik daarna met een muziekje aan in de auto naar de club. Daar drinken we met het team een koffietje en draaien we in de kleedkamer muziek. Daarna ben ik klaar voor de wedstrijd.

Welke top tip heb jij voor jong aanstormend hockey talent? Naast dat je natuurlijk heel veel plezier uit het hockey moet halen, is een tip om een specialisme voor jezelf te ontwikkelen.

 

Leave a Reply