Skip to main content

10-09-2017 : HOOFDKLASSE DAMES 2017-2018 : AMSTERDAM – HUIZEN : AMSTELVEEN
Marijn Veen (links) heeft zojuist uit een strafcorner 4-0 voor Amsterdam gescoord en wordt daarmee gefeliciteerd door Kelly Jonker en Maria Verschoor.
Foto : Ben Haeck 

Marijn, je speelt al vanaf de jongste jeugd hockey, kun je ons vertellen waar en wanneer dat hockeyvuurtje is gaan branden?

Van jongs af aan ging ik altijd met mijn moeder mee naar de hockeyclub. Zij moest dan zelf een wedstrijd spelen en ik hobbelde dan een beetje rond op de club. Ik denk dat het hockeyvuurtje zo is ontstaan. Eigenlijk wilde ik op voetbal, omdat mijn broer dat speelde, maar dat mocht niet van mijn moeder, haha.

foto Marijn Veen privé collectie

Na jarenlang Kampong verkaste je afgelopen seizoen naar Amsterdam waar je inmiddels helemaal in het team bent opgenomen. Is er veel verschil voor jou tussen de twee clubs? 

Er is zeker verschil tussen Kampong en Amsterdam. Kampong is meer een echte “familieclub”. Op elk tijdstip van de dag zijn er wel mensen te vinden op Kampong en op zondag is het helemaal bomvol door alle studenten die daar hockeyen. Amsterdam heeft dit iets minder maar komt zeker in de buurt. Op Amsterdam hockey ik met heel veel internationals of oud-internationals en speel je play-offs, dat speelt Kampong nog niet.

Het hockey wordt telkens intensiever, wat is jouw mening over de competitie met play-offs, zaal hockey, beker hockey, EHCC en volgend seizoen ook nog de pro hockey league?

Tuurlijk is het druk. Rondom play-offs en EHCC besteed je enorm veel tijd aan hockey. Vooral dit seizoen ook omdat het allemaal op elkaar werd gepropt met heel veel dubbelweekenden achter elkaar. Echter, er zijn genoeg rustmomenten in het seizoen en ik vind het allemaal alleen maar leuk! Wat betreft de pro league is het denk ik een mooie manier om het hockey op een hoger podium te zetten.

Foto Rie Sanderson: Marijn Veen EHCC Surbiton 2018

Bij de dames Europa Club Cup is tot nu toe geen video scheidsrechter. Er gaan echter geluiden dat dit ook zal gaan worden toegepast en er zijn ook spelers die dit heel graag in de reguliere hoofdklasse willen zien. Wat is jouw mening hierover?

De videoscheidsrechter maakt het hockey professioneel. Het hockey gaat soms zo snel dat het begrijpelijk is als een scheidsrechter iets een keer niet ziet. De videoscheids is dan een mooi hulpmiddel. Al is het wel zo dat je in een wedstrijd vaak een keer iets tegen krijgt wat niet klopt, maar ook iets mee krijgt wat eigenlijk niet klopt. Het is wat mij betreft geen must.

Jij bent op het veld een gefocuste aanvaller. Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?

Elke zondag ochtend ontbijt ik met mijn huisgenoten, Renee van Laarhoven en Judith Visser, die ook allemaal hockeyen. Dat is altijd een moment om naar uit te kijken. Helemaal gezellig en ontspannen. Daarna stap ik mijn auto in met een muziekje en dan ben ik er eigenlijk gewoon klaar voor. Heb niet echt een ritueel wat betreft voorbereiding. Beetje lachen en gek doen in aanloop naar een wedstrijd helpt mij wel. Wanneer ik het veld op sta, word ik serieus.

HK Hockey seizoen 2017-2018 Foto : Ben Haeck

Hoe combineer je hockey met je privéleven? Studeer je nog? Zo ja, wat en waar?

Ik woon in Utrecht met 3 andere meiden. Een super gezellig hecht huis. Naast hockey studeer ik psychologie in Utrecht. Ik vind het heerlijk om naast hockey dagen in de bieb te zitten en wat te leren.

Voor de fans:

Wat is jouw lievelingsgerecht en waarom?

Ik heb niet echt een lievelingsgerecht. Ik kan heel erg genieten van Italiaans eten, maar ook van de Aziatische rijsttafels.

Foto Instagram Marijn Veen prive

Welk instagram account volg je graag?

@aroundtheworldpics volg ik graag! Ik hou van reizen en dat account laat je foto’s van de mooiste plekjes van de wereld zien!

Met welke stick en schoenen speel je en waarom?

Osaka is mijn sponsor dus speel met hun stick. Ik loop wel op Adidas schoenen.

Wat voor top tip heb jij voor jong talent?

Een tip en een top voor jeugd; lekker genieten van het spelletje en je team om je heen. En als je je verveelt, op straat met een tennisbal trucjes oefenen.

Leave a Reply