Skip to main content

Hij speelt bij Almere Heren 1, is een zelfbewuste, maar bescheiden persoonlijkheid en in het veld pijlsnel. Een pingelaar die het balbezit beheerst en de kaas niet zomaar van zijn brood laat afsnoepen. Eerder speelde hij o.a. bij Laren, zowel in de jeugd tot aan Heren 1. Werd vorig jaar kampioen met Nederlands B. Viel dit jaar net voor vertrek af van de selectie Nederlands A. Verder is er niet veel over hem bekend, dus hoog tijd om hem aan de tand te voelen.foto Robert Sanders – Fotostudio RSP  

Chuck, vertel, hoe en waar is jouw hockey carrière gestart en waar komt je hockeypassie vandaan?  Nou ik hockey al vanaf mijn 4e, waar ik begon in de V5 van Almere. Dat was voor mij erg vanzelfsprekend, aangezien allebei mijn oudere zussen hier hockeyden en mijn moeder ook erg betrokken was bij de club. Wat voor mij vanaf toen al heel belangrijk was, is dat het leuk moet blijven. Ik moet er plezier uit kunnen halen en dat is denk ik ook de reden dat ik nu nog steeds hockey; ik vind het spelletje gewoon heel leuk.

Je speelt nu bij Almere Heren 1, een club die als underdog de hoofdklasse binnenkwam, maar zich toch aardig staande weet te houden. Wat is de X factor van dit team volgens jou? Ik denk dat Almere H1 staat voor een hechte groep, waardoor we weten wat we van elkaar kunnen verwachten en wat niet. Hierdoor kunnen we niet alleen tegenstand bieden maar proberen we ook ons eigen spel te spelen. Natuurlijk loop ik nog niet heel lang mee bij Almere H1, maar ik merk wel dat dit belangrijk is en ook de reden dat we heel goed kunnen spelen.

De Hoofdklasse hockey competitie is aardig verzwaard door de vele andere wedstrijden voor onder andere Oranje, de Bekercup, de EHL en er is zelfs een herfstcompetitie in het leven geroepen voor 9 teams. Almere zit hier niet bij. Waarom eigenlijk niet? En vind je dat de Hoofdklasse spelers die een dubbele rol moeten vervullen het zwaar hebben?  Wij met Almere doen niet mee met de wintercompetitie om een bepaalde reden, maar het is natuurlijk ook wel fijn om iets meer rust te hebben. Wel doen we mee met de Bekercup, en daar ligt het dan aan je eigen prestaties tot wanneer je wedstrijden speelt.

Wat is je mening over alle wijzigingen in de spelregels? Is dat handig? Beter voor de sport? Zoals de 4 kwarten, de selfpass, etcetera. Mogen er nog meer wijzigingen komen? Zou de videoscheidsrechter ook moeten worden toegevoegd aan de reguliere Hoofdklasse hockey wedstrijden? k vind dat bepaalde wijzigingen in de spelregels de sport erg goed doen en het hockey naar een hoger niveau brengen. Wel moeten we ervoor zorgen dat hockey een gangbare sport blijft die ook is te volgen voor niet-hockeyers. Bij ijshockey vind ik het al snel moeilijk om een wedstrijd te volgen door de velen regels. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Wat betreft de videoscheids in de Hoofdklasse, vind ik dat een heel goed idee en denk ik dat wedstrijden een stuk eerlijker kunnen verlopen. Scheidsrechters zijn natuurlijk ook gewoon mensen en maken ook wel eens fouten die in dit geval dan goed opgelost kunnen worden. Wanneer het mogelijk zou zijn om de videoscheids ook in te kunnen zetten bij Hoofdklasse wedstrijden, zou ik dat zeker doen.

De KNHB heeft gesteld dat de jongere jeugd wat minder druk moet hebben en vooral moet genieten van het hockeyen. Volgens oud Oranje hockeyers die we spraken, is het gewoon afhankelijk van het type kind, wat is jouw mening hierover? Ik denk dat het echt afhangt van het kind of je met druk om kan gaan en moet spelen of niet. Persoonlijk speel ik beter met druk en vind dit dan ook niet erg, maar ik ken ook mensen die vooral op hun jongere leeftijd gewoon lekker willen hockeyen en daar niets van hoeven te hebben.

Je speelt bij Almere bij rugnummer 13. Een heel bijzonder nummer, heb je die zelf uit mogen kiezen? Voor zover de nummers nog over waren mocht ik kiezen welk nummer ik wilde. Ik heb voor nummer 13 gekozen omdat we in mijn familie nr. 13 niet als ongeluksgetal zien maar juist meer als een soort geluksgetal. Mijn moeder en zus zijn ook allebei op 13 februari jarig, wat natuurlijk best bijzonder is. Ook speelde een van mijn oudere zussen altijd met nr. 13, dus was de keuze snel gemaakt.

Studeer je nog en zo ja wat, welke kant wil je op en is het te combineren met je hockey carrière? Ik doe 5 VWO op een school in Hilversum, wat op dit moment goed te combineren is met hockey. Op mijn school wordt rekening gehouden met mijn sport, zodat ik niks mis wanneer ik naar training ga tijdens school. En ik heb een persoonlijk rooster dat erg flexibel is. Ook heb ik veel tijd om op school te werken aan huiswerk en te leren, waardoor ik thuis meer vrije tijd heb en niet met school bezig hoef te zijn. Volgend jaar zit ik in mijn eindexamen jaar, waarna ik een economische studie in het buitenland wil volgen. Welke en waar dit wordt weet ik nog niet, maar ik moet eerst maar zorgen dat ik mijn eindexamen haal!

Voor de fans:

Wat was je allermooiste hockeymoment tot nu toe?n Mijn allermooiste hockeymoment was toen ik in de B met Laren JB1 landskampioen ben geworden. Dit werden we door het hele seizoen niet of bijna niet te verliezen met een heel leuk team. Toen we in de landskampioenschap finale kwamen, wonnen we die met met 3-1 van Bloemendaal.

Wat is je lievelingsgerecht en waarom? Mijn lievelingsgerecht is sushi. Zelf kan ik dit totaal niet maken, ik ben namelijk niet de grootste held in de keuken, maar voor wat goede sushi kan je mij zeker wakker maken.

Welke muziek stream je het liefst en luister je met je team ook voor de wedstrijd naar muziek? Ik beheer niet de box in de kleedkamer bij Almere maar één lied wat geregeld langskomt is ‘roteer’ van Terrance (Pieters) en Manuel (Verga). Zelf  luister ik naar veel en verschillende soorten muziek. Het ene moment luister ik naar hiphop uit bijvoorbeeld Amerika, en daarna kan ik ook mee schreeuwen met Beyonce, hahaha.

Wat is je favoriete stick merk en met welke schoenen speel je? Ik speel zelf met de Finesse 95 van Ritual. Dit vind ik een van de weinige hockeymerken die anders is dan de rest, er goed uitziet en ook nog eens lekker speelt. Verder loop ik op de Adizero schoenen van Adidas, waarop Exo-l’s zijn gezet. Dit zijn enkelondersteuningen die speciaal voor en door sporters zijn gemaakt.

Wat is jouw super toptip voor aanstormend jeugdtalent? Ik denk dat je altijd moet zorgen voor veel plezier in het hockey. Het is namelijk leuk om met je vrienden of vriendinnen op het veld te staan en je doet het natuurlijk voor de lol. Wanneer je plezier in het spelletje houdt wordt je automatisch ook steeds beter!

 

 

 

 

Leave a Reply