Skip to main content

Het is weer tijd voor zaalhockey! Dit betekent dat de zaalhockeystick weer uit de kast moeten komen. Maar vaak blijkt dat de zaalhockeystick versleten is of dat je inmiddels toe bent aan een grotere stick. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aankoop van een zaalhockeystick of zaalhockeyhandschoen? Hockey Centre NL in Almere weet het en heeft alles voor jou op een rijtje gezet.

Hockey Centre winkel in Almere

Is het verplicht om te zaalhockeyen met een zaalhockeystick? Het is niet verplicht te spelen met een zaalhockeystick, maar dit is wel aan te raden. De speciale zaalhockeysticks zijn namelijk vele malen lichter en zijn daardoor wendbaarder dan de sticks met een zwaardere krul. Hierdoor kun je makkelijker push- en/of sleeptechnieken gebruiken. Immers mag je in de zaal alleen maar pushen, dus heb je geen massa nodig.

Wat is het verschil tussen een zaalhockeystick en een veldhockeystick? Een zaalhockeystick kan je herkennen aan hoe dun hij is. In eerste opzicht lijken de sticks misschien heel erg op elkaar. Maar als je de sticks naast elkaar houdt zie je wel degelijk het verschil tussen dikte. De veldstick is een stuk dikker. Ook zoals hierboven beschreven is de zaalstick  een stuk lichter waardoor je gemakkelijker beweegt met de bal in de zaal.  Wat voor materiaal er wordt gebruikt, over krommingen van de sticks en de prijs van de sticks wordt hieronder uitgelegd.

zaalhockeysticks

Materiaal: De zaalsticks bestaan voornamelijk uit hout. Hiermee kun je de bal makkelijk controleren en dit komt je spel ten goede. Voor de gevorderde speler zijn er ook zaalsticks van kunststof, een composiet van Glasfiber/Aramide/Carbon . Carbon zorgt voor een stijve stick en daardoor kracht. Aramide verhoogt de schokabsorptie van een stick en dit geeft meer controle. Glasfiber is flexibeler en geeft meer souplesse aan de stick waardoor de stick iets minder snel een verkeerde beweging afstraft. Wat voor soort materiaal jij lekker vindt spelen ligt echt aan het gevoel wat jij met de stick en bal hebt .

Kromming: De kromming van de stick mag maximaal 25 mm zijn. Je kan het maximale punt op verschillende plaatsen maken. Er zijn standaard en low bow krommingen te verkrijgen. De standaard sticks zijn sticks die vrijwel recht zijn, deze stick is een stick voor gebruik van iedereen. De low bow wordt met name aan de technisch vaardige spelers geadviseerd.

Prijs: De prijs voor een indoorstick ligt aanmerkelijk lager dan die van een normale hockeystick. Dit komt door het materiaal wat in de stick verwerkt zit. De meeste sticks vallen in de prijsklasse van €35,- tot €70,-.

Mercian hockey EVO 0.3 zaal- en veldhandschoen

En wat zijn de geldende regels voor een zaalhockey handschoen? Ook het spelen met een zaalhockey handschoen is spelregel technisch niet verplicht, maar wordt door bijna alle verenigingen wel verplicht gesteld. De kans op blessures (gebroken vingers) is zonder het dragen van de handschoen veel te groot. Zorg dus voor een handschoen voor de linkerhand, het spelen met de stick op de grond komt erg veel voor in de zaal. Naast de blessures die kunnen ontstaan door het krijgen van een bal op de hand, is het ook erg vervelend om de hand over het zaalveld heen te moeten schuiven, schaafwonden zijn dan snel aanwezig. De zaalhockey handschoen bedekt de gehele hand, dus biedt bescherming over de hele vingers en duim. Dit in tegenstelling tot een veldhockey handschoen die halve vingers en geen duim heeft.

Kan ik online een nieuwe zaalhockeystick aanschaffen? Bij Hockey Centre NL hebben we een groot aanbod zaalhockeysticks. Ook op zoek naar een nieuwe indoor hockeystick? Ons aanbod zaalhockeysticks bekijk je hier. Hulp nodig? Is verder advies nodig kom dan zeker langs in de winkel waar wij klaar staan om verdere vragen te beantwoorden en advies over de sticks en handschoenen of andere hockeyzaken te beantwoorden. Mocht je er toch niet uit uitkomen, dan staan wij altijd voor jou klaar! Neem contact op met de klantenservice of ga naar één van onze sociale media kanalen Facebook of Instagram en laat daar je bericht achter!

 

Leave a Reply